De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

MIJNMEI “buurvrouwenchallenge” is open op zondagen 23 en 30 april  en zondag 7 mei telkens van 14.00 u. tot 18.00 u.

Viviana

Viviana De Herdt °1957 Genoot haar opleiding aan Sint Lucas Gent (Luca School of Arts) o.m. bij Herwig Driesschaert, Raf Coorevits en (fotograaf) Walter De Mulder. Zij ging vanaf de jaren tachtig aan het werk als vormgever (layout), lesgever en de laatste jaren als verantwoordelijke van een kinderopvang voor tweens. Twintig jaar geleden volgde ze nog enkele jaren levend model en portrettekenen bij Patrick Ysebaert. Na enkele aquarel-uitstapjes en een buurvrouw die haar in 2022 uitdaagde om elke dag van mei een ei te tekenen en op Facebook te posten, is ze weer gestart met het maken van artistiek werk.

 

Anne

Vaak vertelt iemand mij dat ik geboren ben met een potlood in mijn hand, dat gevoel heb ik zelf niet echt, het is een soort tweede natuur, ik moét gewoon tekenen, schilderen en fotograferen. Eigenlijk ben ik er ook altijd mee bezig geweest, in mijn opleiding, mijn jobs, en mijn vrije tijd, als ik een dag ‘geen tijd’ heb om één of andere reden voelt het niet goed.

Of het nu potloden, penselen, of pennen zijn, ik heb ze allemaal regelmatig in gebruik, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar aquarel, meestal in combinatie met kleurpotloden. Fineliners of balpennen zijn dan weer mijn favoriete schetsmaterialen.

En fotograferen, ik kàn het niet laten. Wat ik vroeger als profi deed met zware camera’s en lenzen heb ik vereenvoudigd door altijd een mobiele telefoon op zak te hebben. De dagelijkse wandeling levert dan ook minstens één beeld op dat ik wil bewaren. De beelden geven weer wat ik wil tonen, ‘Snapshots’ van de schoonheid onderweg.

Mijn naam is Anne Paelman, mijn werk toont wie en hoe ik ben….

De challenge

Jaren wonen we al naast elkaar, maar pas in maart 2022 gingen we eens samen op stap, samenloop van omstandigheden: Viviana had klusjes in haar Ardeens verblijf, én ik was ‘vrij van werk’, een handje helpen was dus geen probleem.

De zwak die Viviana heeft/had voor schilderen en tekenen is bij mij meer een verslaving, en uiteraard was die uitstap de ideale gelegenheid om sàmen eens iets te doen. Dat was onze eerste gezamenlijke schildersessie.

Op één of andere manier heb ik de microbe bij Viviana nieuwe voedingsbodem gegeven, en het duurde niet lang voor ze mijn ‘uitdaging’ aannam: in Mei tekenen we élke dag een ei. Verder hingen daar geen regels of wetten aan vast, gewoon elke dag een ei tekenen, schilderen, of maken… De tentoonstelling is dus wat we in Mei 2022 elke dag hebben gemaakt, elke dag ons eigen werkje…31 dagen lang. We hebben alles gepost, elke dag op #mijnMei

Sluit Menu