De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

WIL JE ONS TEAM VERSTERKEN : neem contact op met marc@warmwater.be

VZW Warm Water werd opgericht in 2010. We richten ons naar iedereen maar vooral ook naar kwetsbare groepen. KultuurThuis Henri in Melle werd opgericht in 2018 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk cultureel centrum die diverse sociaal-artistieke activiteiten organiseert. We werken vooral kleinschalig, onze slogan is ‘cultuur in een Thuislijke Sfeer’. We hebben niemand op de payroll staan, maar we bieden graag een vrijwilligersvergoeding aan.

DRINGEND !!! Zanger en zangeres voor onze concerten tijdens de Gentse Feesten (repetities op 19 t/m 22 juli, concerten op 23 en 24 juli), info : klik hier

DRINGEND !

We zoeken een lesgever die enkele cellolessen kan geven aan een beginneling, om hem op weg te helpen.

Nog enkele begeleiders voor onze creakampen voor kinderen, zie hieronder een uitgebreide informatie

Helpende handen voor diverse activiteiten zoals :

  • onderhouden van de tuin
  • openhouden van ons kultuurkaffee op zondagnamiddag
  • poetsen van de lokalen
  • lesgevers muziek
  • begeleiden van workshops (bv. creakampen voor kinderen)
Creakampen voor kinderen

We zijn dringend ook op zoek naar mensen die onze Raad van Bestuur willen versterken. Mensen die meedenken, maar ook mee organiseren.

We zoeken muzikanten die vrij zijn over dag (gepensioneerden bv…) voor projecten die we willen aanbieden aan de scholen (bv. muzikaal sprookje Peter & De Wolf ….)

BEGELEIDERS CREAKAMPEN VOOR KINDEREN (kwetsbare kinderen en andere)

Activiteiten

Knutselen, tekenen, muziek, zang, dans, acteren, spel, quiz, woordkunst, voorlezen …. De activiteiten worden afgestemd op het thema, maar dit hoeft niet voor alle activiteiten zo te zijn. Een wandeling (natuurdomein op wandelafstand) en/of korte uitstap (afgestemd op het thema) behoort eveneens tot de mogelijkheden. De klaslokalen beschikken over een elektronisch bord waarop filmpjes kunnen vertoond worden.

Deelnemers/doelgroep

Kinderen tussen 6 en 12 jaar (lagere school). We streven naar inclusie, dus een gemengde groep van enerzijds kinderen uit kwetsbare situaties (ASS, kansarmoede, gedragsproblemen …) en anderen.

Begeleiders

We zijn steeds met minimum 6 personen aanwezig : 4 personen voor activiteiten – 2 personen voor keuken en crisisopvang. We zorgen ook dat er steeds minimum 1 reserve is mocht er een begeleider uitvallen. Bij voorkeur zoeken we begeleiders die ervaring hebben met een of meerdere van onderstaande factoren :

  • Creatieve activiteiten (muziek, theater, knutselen, tekenen, schilderen enz …)
  • Ervaring met kinderen uit bijzonder onderwijs, eventueel zorgsector
  • Ervaring in begeleiden van kinderen, scouts, chiro …
  • Het begeleiden van onze deelnemers is niet altijd gemakkelijk en vraagt toch een zekere stressbestendigheid, flexibel zijn en geduldig zijn, ondernemend …

Begeleiders kunnen deeltijds of voltijds ingezet worden. De voor-opvang en na-opvang is volgens beurtrol. Klaarzetten vooraf en opkuis nadien verdelen we ook onder de begeleiders.

De vergoeding bedraagt 40 € per halve dag.

Locatie

De kampen gaan door in de lagere school van Sint Gregorius in Gentbrugge, op de grens met Melle. We beschikken er over zeer veel lokalen, goed uitgerust, eetzaal, rustruimte, sanitair … Maar ook over een prachtige tuin met toestellen, een speelkoer. Bij goed weer kan er veel buiten doorgaan, bij slecht weer kunnen we ook gebruik maken van de turnzaal (bv. ook voor dans enz …)

Creakamp juli

Dit kamp gaat door van maandag 15 juli t/m vrijdag 19 juli. Thema : ‘Een Bourgondisch Feestje’, denk maar aan alles wat te maken heeft met ridders, prinsessen, zwaarden, kastelen, maar ook keltische symbolen en hun betekenis, geschiedenis, enz…. (uitstap zou eventueel Gravensteen kunnen zijn ….)

Creakamp Augustus

Dit kamp gaat door van maandag 5 aug. t/m vrijdag 9 aug. Thema : zeeën en oceanen (maar zeker ook rivieren, plassen …)Vissen, pinguïns,  boten, reizen, natuur, watersporten, het belang van water, vervuiling tegengaan … Uitstap : nog te bekijken … kunnen we iets dichtbij vinden …. De wereld van Kina in gent is een natuurmuseum speciaal voor kinderen (Octaaf de octopus en Geeuw de Meeuw tonen de weg …)

Sluit Menu