De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

RECREATED REALITY

LIOUBOV MELANTCHOUK exposeert op zondagen 21 en 28 januari, 4 en 11 februari 2024.

Finissage op zondag 11 februari : de kunstenaar portretteert tussen 15.00 u. en 17.00 u. : jouw beeltenis op doek in olieverf, je neemt het mee naar huis voor 30 € !

jouw portret tijdens de finissage ?

De reeks “Recreated Reality ” bestaat uit olieverfschilderijen gebaseerd op eigen foto’s. Ik neem foto’s van voor mij vervreemdende en associaties wekkende beelden in de werkelijke omgeving. Bij het schilderen krijgen ze nog een extra doorleefde en gevoelsmatige toets. 

 

Dit is een verzameling van individuen, voorwerpen en momenten. 

 

  • De individuen passen niet of op een alternatieve wijze in de maatschappij. Ik verzamel ze in deze portretteringen als een poppencollectie; 

   

  • De voorwerpen komen op mijn pad en vallen op door hun ongewone context of vorm; 

 

  • De momenten zijn bijzondere snapshots uit mijn dagelijkse leven. 

 

Zo is dit een kroniek van een stuk levenspad in een intiem, heel persoonlijk kader. In een sfeer van betovering, beheksing en verwondering.

 

Mijn inspiratiebronnen zijn de beeldende kunstenaars Kati Heck, Paula Rego, Francis Bacon; en daarnaast de regisseurs: Andrej Tarkovski, Lars von Trier en David Lynch.

 

Lioubov Melantchouk behaalde het diploma van Master in Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas Gent alsook een diploma lerarenopleiding. Naast het creëren van eigen werk geeft zij tekenles.   

Sluit Menu