De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

PAASKAMP VOOR KINDEREN VAN 6 TOT 12 JAAR – 12 T/M 16 APRIL 2021 – RESERVATIE VIA https://inschrijvingen.melle.be/

Crealeuk – Natuurwonder !

Leeftijd : 6-9 jr.

Tijdens deze 5 dagen gebruiken we verschillende soorten kunsten om onze creativiteit en fantasie los te laten. Op vrijdag maken we als echte kunstenaars een tentoonstelling waarbij we onze resultaten voorstellen aan onze familie en vrienden.

 • Boetseren : Kleileuk !

We laten ons inspireren door de natuur, denk maar aan een bloem, een dier, een boom, sierlijke vormen van vogels, golven van de zee, ruwe rotsen … teveel om op te noemen.

 • Tekenen/kleuren/schilderen/knutselen

We schilderen onze boetseerwerkjes. Ze komen terecht in een mooi landschap van duinen, velden, bomen, bloemen enz… We maken een krans van schelpen, we vlechten een armband, we maken figuren uit vilt en kurk.

 • De wondere wereld van kruiden, zaden, bessen en vruchten

Kruiden, zaden, bessen en vruchten verbergen een schat aan creatieve mogelijkheden. We maken een verzorgende shampoo. Van zaden maken we een zaadbom. Met bessen en kruiden maken we koekjes die allerlei vormen krijgen uit de natuur. Met vruchten bakken we een lekkere cake.

 • Uitstap naar de Alpaca hoeve

Alpaca’s zijn lieve, zachte gezelschapsdieren. Tijdens onze avontuurlijke wandeling, samen met de Alpaca’s, komen we alles te weten over deze dieren. We bekijken ook de vele planten en kruiden. We leren ‘bushkraft’, dat is de kunst van het overleven in de natuur,  zoals vuur maken zonder aansteker of lucifers…

 • Samen musiceren en zingen

We leren enkele liedjes over de natuur en daarbij spelen we muziek met al dan niet zelfgemaakte

 • Slotdag : opbouwen van de tentoonstelling

We tonen onze kunstwerkjes en onze bereidingen aan onze ouders en familieleden. We serveren een verfrissende kruidendrank om onze tentoonstelling te openen. Misschien maken we zelfs nog een muziekje. Applaus, dames en heren…

Crealeuk – De magische ring !

Leeftijd : 10 – 12 jr.

We wanen ons in een rijke fantasiewereld van elfenkoningen en jonkvrouwen, kastelen en kruisvaarders. We bekampen het kwade, we omarmen het goede. We beleven spanende avonturen ….

 • De tovenaar in ieder van ons

De Tovenaar zal ons leiden. Hij leert ons wat een mandala is, hoe we een touw kunnen vlechten die we nodig hebben voor ons decor. Tijdens het knutselatelier maken we een amulet met magische krachten, een steen der wijzen, een krans met kralen, een armband die we zelf vlechten en versieren.

 • Ons fort wordt ons decor

We laten ons inspireren door de vele verhalen die we kennen. We schilderen op groot doek. We maken figuren uit vilt en kurk. Stap voor stap komt ons fort tevoorschijn.

 • Beschermers van de natuur

We gaan op uitstap naar de Alpacahoeve en wanen we ons in het woud van elfen en tovenaars. We maken ons heilig vuur door middel van natuurelementen. In gezelschap van de alpaca’s trekken we door het bos op zoek naar geneeskrachtige kruiden. We  leren over het nut van bijen en insecten en maken ook voor hen een mooi fort.

 • Muziek en zang begeleiden ons op onze reis door het magisch avontuur

Muzikanten en zangers onder jullie komen volop aan hun trekken. De hobbit dirigeert ons met zijn toeters en bellen.

 • Schatkist

We maken onze schatkist. Vrijdag verzamelen we al onze schatten en werken we alles af. We heten   onze ouders, familie en vrienden welkom in ons fort en vergasten hen op al het moois van de voorbije week.

Sluit Menu