De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

(6) Bij Kerstine en Johan, Azaleastraat 21

Mert Ali is een 21-jarige rapper uit Gent met Turkse roots. In de relatief korte tijd dat hij in de muziekscene actief werd, heeft hij al meerdere optredens gegeven in Gent en omstreken. Zo stond hij o.a. in het voorprogramma van de bekende rapper Hef. Hij treedt ook op als onderdeel van het rapcollectief Maldegent, samen met andere rappers zoals zijn neef Khail uit Gent en Baba Seye en Maldematti uit Maldegem.

Mert Ali rapt vooral over het leven en de patronen die hij daarin opmerkt, iets waar hij een bijzonder scherp oog voor heeft. Zijn grootste inspiratiebron zijn de mensen in de Muide, de buurt waar hij woont.  Hij vertelt verhalen die hij zelf heeft meegemaakt in een omgeving die vaak wordt gestigmatiseerd als achterstandswijk. Zijn Turkse afkomst speelt daarom uiteraard ook een belangrijke rol in zijn muziek.

Zijn stijl is overtuigend: de teksten van Mert Ali worden gedragen door moderne beats, vloeiende raps en pakkende refreinen. Volgens hem is rap de hoogste vorm van expressie binnen de muziek, en daarom wil hij zo weinig mogelijk beperkingen van buitenaf. Hij wil zich volledig vrij kunnen bewegen op muzikaal gebied en wil de luisteraar meenemen op dezelfde creatieve reis die hij als rapper onderneemt.

Sluit Menu