De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

Chris De Smet

Opening tentoonstelling op zondag 27 november om 15.00 u.

Op de opening brengt Yi-Jia sfeervolle muziek op piano, gitaar en zang.

Gastkunstenaar Chris De Smet stelt tentoon op zondagen 27 nov., 4 en 11 dec., telkens van 14.00 u. tot 18.00 u.

Chris De Smet woont in Melle bij Gent.

Ik ben op jonge leeftijd in verschillende vormen van Kunst geïnteresseerd geraakt en enkele jaren naar de Kunstacademie in Eeklo geweest. Na mijn studies in 2005 ben ik terug gestart met olieverf schilderen. 
Het was na een bezoek aan het Van Gogh museum in Amsterdam dat ik verliefd werd op het werk: “een graanveld met kraaien”. Ik was nieuwsgierig in de techniek en ging zelf terug aan de slag, dat was dan ook mijn allereerste olieverfschilderij. Later ging ik me in acrylverfschilderen specialiseren en moderne abstracte technieken zoals de acrylgiettechniek en de typische drippings stijl zoals Jackson Pollock.

De afgelopen jaren heb ik me in bovenstaande kunststechnieken verdiept. De “acrylic pouring”, de zogenaamde acrylgiettechniek, de action painting “drippings” en landschapsschilderijen. Mijn voorliefde gaat nog steeds uit naar landschapsschilderijen en ik ben steeds op zoek naar een balans tussen realistische – maar toch ook kunstzinnige composities. In mijn typische kleurrijke stijl zal ik vaak schilderen zoals een fotograaf met bepaalde filters zou fotograferen.

programma Yi-Jia
Sluit Menu