De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

(4) Bij Ludwina en Dirk, Begoniastraat 19

Frank en Julie Dierens (Het Scheldeoffensief)

Frank Dierens is gekend door zijn uitgebreide en veelzijdige carrière in zowel theater als televisie. Hij studeerde af aan het Gentse Conservatorium en maakte snel naam in de theaterwereld. Kort na de oprichting van het gezelschap De Onderneming richtte Frank zich op het openluchttheater.

Met het Scheldeoffensief stichtte hij een theaterlabo voor bijzondere mensen. 

Het gezelschap heeft intussen al een indrukwekkende reputatie verworven in de theaterwereld en staat bekend om een inclusieve en participatieve benadering waarbij mensen met een bijzonderheid actief worden betrokken in professionele theaterproducties. Deze benadering zorgt voor een diepgaande en authentieke theaterervaring, waarin elke deelnemer volledig tot zijn recht komt.  

In 2020 werd Het Scheldeoffensief het officiële huisgezelschap van het Cultuurhuis Merelbeke. Recentelijk ontving het gezelschap de cultuurprijs Ultima 2023.  Deze erkenning benadrukt nog maar eens de onschatbare waarde en impact van hun werk binnen de culturele gemeenschap.

Julia Dierens is de dochter van Frank en werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door hem. Vanaf haar jeugd zag ze al zijn voorstellingen en droomde ervan om in zijn voetsporen te treden als actrice.

Julia maakte die droom waar en heeft sindsdien haar eigen pad gevonden in de theaterwereld. Eén van de  producties waarin zij speelde, was “Brutaal Frontaal.” In deze productie combineerde ze toneelspel met muziek, zang, taal en dans. Julia beschrijft haar ervaring als het beste wat haar ooit overkwam en benadrukt het plezier en de harmonie die het werken aan de voorstelling met zich meebracht. Op haar beurt inspireert zij nu met haar speelplezier mensen met een bijzonderheid die als speler en performer graag van theater willen proeven.

Het muzikale intermezzo zal gekleurd worden door de improvisaties van de Melse gitarist  Kasper Van de Ponseele (o.a. actief bij Laura Y,  Baríton Loco, Kwame Mulzz & band, Buadee Band, …)

Sluit Menu