De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

Zaterdag 5 februari om 20u in het stemmige kerkje, Munteplein te  Merelbeke – Munte

Zondag 6 februari om 16u in ‘T Klooster, Dorpsstraat 42 te Kessel

Licht is hedendaagse muziek, met als thema ‘De overwinning op het licht’, gecomponeerd door Johan Vanvinckenroye en Francis Michels.

De componisten hebben zich o.a. laten inspireren door het schilderij van Vaclav Vaca (1979). Het concert past binnen de spiritualiteit van de Liturgische Kerstperiode die we traditioneel afsluiten in de eerste week van februari met de viering van Lichtmis

Uitvoerders: Caldarium Musica met Wouter Laga (fluit), Gwendolyn De Smet (viool), Francis Michels (altviool), Peggy Vanderbauwhede (cello), Marie-Claire Bruggeman (Eurithmie), Paul Barbé (recitant)

Inkom: 15 € – Leden vtbKultuur : 13 €

Reserveren via Marc@warmwater.be (met vermelding van datum)

Programma

Licht – F. Michels

Deze compositie is geïnspireerd op verschillende spirituele en esotherische teksten die te maken hebben met het thema ‘Kerstmis’ en ‘de overwinning van het licht’.

Fluitkwartet KV 285 – W. Mozart

Mozarts fluitkwartetten ontstonden rond 1777 en hebben als belangrijkste gemeenschappelijke noemer ongecompliceerde schoonheid. De lichte toets overheerst, het discours is vlekkeloos.

Ode aan het Licht – J. Vanvinckenroye

Een gloednieuw werk gebaseerd op een gedicht van de componist zelf.

CORONAMAATREGELEN : We vragen geen CST. We zullen immers streven om maximum 50 mensen toe te laten, waardoor een CST niet nodig is.

Meer nog dan omwille van CST doen we dit om meer plaats te hebben in de kerk zodanig dat de mensen op voldoende afstand van elkaar kunnen zitten. We zullen ook zorg dragen voor verluchting.

Sluit Menu