De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

Tentoonstelling Jan Vankeerberghen
De tentoonstelling met werken van Jan Vankeerbergen is te bezoeken op zondagen 24 april en 8, 15 en 22 mei telkens van 14u tot 18.

Tijdens de opening, op zondag 24 april om 15u. brengt Jan samen met zangeres Liese Berael een concert met eigen Vlaamse songs en enkele minimalistische instrumentale composities met hier en daar een vleugje kleinkunst.

Vrij podium: na het concert organiseren we een vrij podium. Alles kan … van Bobbejaan tot Johan Verminnen, Ramses Schaffy enz… Iedereen is welkom Mail op voorhand de titel(s) die je wil brengen. Jan zoekt de partituren  op en begeleidt jou op piano.

 

Jan zijn schilderijen zijn stilistisch vergelijkbaar met die van het abstract expressionisme. Deze oliën op canvas zijn structureel in evenwicht. Ze werden met bewegingen gemaakt door lijnen en penseelstreken en geschilderd zoals de bedoeling was. Ze zijn echter ook doordrenkt met de abstract expressionistische vrijheid van ruimte en improvisatie en het gebruik van plaatsing van punten en lijnen in aanvulling op ruimte en compositie. Naast enkele portretten van zijn leerlingen kan je genieten van een reeks lyrische olieverfschilderijen over gevoelens waarvoor hij inspiratie vond in zijn diepste zelf.

Als kind acteerde Jan mee in enkele films zoals de Vlaamse klassieker Daens van Stijn Conincx en de Nederlandse film Karakter van Mike van Diem.
Sinds 2001 schrijft hij muziek voor zichzelf maar ook voor andere artiesten.
In 2013 heeft hij een hit te pakken met het nummer Zeg maar dag dat hij samen schreef met Vlaanderens bekendste tekstschijfster Mary Boduin. Het nummer stond vijf weken in de Vlaamse top tien van Radio 2.

Meer info op : Jan Vankeerberghen

Sluit Menu