De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld
Emma Coopman

Poëziefeest met Andreas Raven en Emma Coopman

Van 28 januari tot 3 februari 2021 wordt in Vlaanderen en Nederland Poëzie gevierd, met de Poëzieweek. Het thema voor de poëzieweek 2021 is: “Samen”.
Op zondag 31 januari van 14.30 u. tot 16.00 u., in de bib van Melle stelt Andreas Raven zijn dichtbundel ‘Luidstreels’ voor samen met Emma Coopman, die zorgt voor de muzikale omlijsting.
Andreas Raven over Luidstreels: “De bundel raakt aan een thema waar we momenteel, méér dan ons lief is, dagelijks moeten bij stilstaan en noodgedwongen rekening mee moeten houden: de afstand tussen mensen. Mijn teksten (zélf voel ik nog altijd veel schroom om mijn werk “pöezie” te noemen) gaan over de tussenruimte en datgene wat mensen bezielt, wat ze denken en voelen wanneer ze zich met al hun dromen en idealen naar elkaar toe proberen te bewegen.”
Emma Coopman brengt liederen waarin zang, keltische harp en diatonische accordeon elkaar ontmoeten in folkmuziek en ballades. Het repertoire nodigt uit tot intiem luisteren. De muziek schreef ze zelf en voor de teksten putte ze uit de eeuwenoude en beeldrijke Ierse poëzie.
Deze activiteit is gratis, maar reserveren is verplicht via : https://inschrijvingen.melle.be

Sluit Menu