De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

LANGS MELSE KUNSTENAARS – ZATERDAG 2 OKTOBER EN ZONDAG 3 OKTOBER TELKENS VAN 13.00 U. TOT 18.00 U.

De gemeente Melle organiseert een kunstroute. Twintig kunstenaars stellen tentoon op 14 locaties. Ons Kultuurkaffee brengt schilderkunst van Walter Van Caeneghem, poëzie van Andreas Raven en een eigen compositie van beeldhouwkunst en bevreemdende muziek.

Andreas Raven liet lange tijd zijn teksten en gedichten alleen maar op Facebook verschijnen, waar uitsluitend een intieme kring van vrienden en familieleden ze konden lezen.

In 2020 trad hij echter met de bundel ‘Luidstreels’ naar buiten. Gedichten daaruit verschenen in het ‘Liegend Konijn’, het Vlaamse literaire tijdschrift voor poëzie. Met het gedicht ‘Tussenruimte’ uit de bundel was hij in 2020 ook één van de laureaten van de tweejaarlijkse Jotie T’Hooft Poëzieprijs.

Van Caeneghem Walter volgde lessen schilderen een Sint-Lucas te Gent en grafiek en zeefdruk aan de kunstacademie te Wetteren. Schildert zowel naar de natuur als abstract. De onderwerpen kunnen heel verschillend zijn. Gebruikt de laatste jaren vooral acrylverf en schildert zowel op papier, hout als doek.

Marc Michels
Andreas Raven
Walter Van Caeneghem
Walter Van Caeneghem
Walter Van Caeneghem
Sluit Menu