De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

(2) Bij Lut en Guy, Palmstraat 23

De literaire carrière van Yerna Van den Driessche, geboren als Erna Van den Driessche nam vaart in 2005, toen ze deelnam aan verschillende poëziewedstrijden en meerdere eerste prijzen won, waaronder de ‘Prijs van de Stad Harelbeke’ in 2008. In 2009 debuteerde ze met de dichtbundel ‘Reconstructie’ bij Uitgeverij P, een bundel die net als ‘Mendeljevkoorts’ (2012) en ‘Schaken met de dood’ (2016) lovend werd onthaald. Haar gedichten worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften zoals ‘Het Liegend Konijn’, ‘Poëziekrant’, ‘Deus Ex Machina’ en op literaire websites.  Yerna was lid van het dichterscollectief ‘Pazzi di Parole’. In 2014 werd ze door de gemeente Merelbeke benoemd tot Cultureel Ambassadeur. Naast haar schrijfwerk geeft ze regelmatig poëzieworkshops aan kinderen op basisscholen. Yerna gebruikt een bijzondere heldere poëtische taal om universele thema’s zoals  liefde, verlies, vergankelijkheid en identiteit te verkennen en nodigt lezers en luisteraars uit om na te denken over hun eigen innerlijke wereld.

Meer informatie over Yerna Van den Driessche vind je op haar website: https://yernavandendriessche.com

Muzikaal intermezzo: Aniko Boros

Aniko Boros is een veelzijdige violiste en muziekpedagoge, gespecialiseerd in zowel klassieke als traditionele Hongaarse muziek. 

Aniko’s muzikale reis begon met haar studie van klassieke muziek volgens de gerenommeerde Kodály-methode. Deze benadering, bedacht door Zoltán Kodály, legt de nadruk op muzikale ontwikkeling door middel van zang en gehoortraining.  Daarnaast studeerde Aniko hedendaagse traditionele muziek aan de Obudai Nepzene Iskola in Boedapest, waar ze les kreeg van leden van de beroemde Hongaarse band Muzsikás. Door de jaren heen deed Aniko een rijkdom aan internationale ervaring op door in verschillende landen te werken en les te geven. Naast Hongarije en Mexico deelt ze haar expertise met studenten over de hele wereld. Haar talent om met leerlingen van alle leeftijden te werken,  haar geduld en haar vermogen om haar kennis en ervaring op een plezierige en boeiende manier over te brengen, maken haar tot een geliefde muzieklerares.
Sluit Menu