De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

 Dinsdag 28 december om 16.00 u. in Parochiehuis Paternaat (achter de kerk), Gasthuisstraat 6 te 2560 Kessel.

Woensdag 29 december om 20.00 u. in het stemmige kerkje, Munteplein in Merelbeke – Munte

Licht is hedendaagse kerstmuziek, met als thema ‘de overwinning op het licht’, gecomponeerd door Johan Vanvinckenroye en Francis Michels.
De componisten hebben zich o.a. laten inspireren door het schilderij vanVaclav Vaca (1979).  Het concert past binnen de sfeer van Kerstmis maar is geen gewoon kerstconcert.

Uitvoerders : Caldarium Musica met Wouter Laga (fluit), Gwendolyn De Smet (viool), Francis Michels (altviool), Peggy Vanderbauwhede (cello), Marie-Claire Bruggeman (Eurithmie), Paul Barbé (recitant)

Inkom : 15 € – Leden vtbKultuur : 13 €

Reserveren via Marc@warmwater.be (met vermelding van datum)

 

Programma

Licht – F. Michels

Deze compositie is geïnspireerd op verschillende spirituele en esotherische teksten die te maken hebben met het thema ‘Kerstmis’ en ‘de overwinning van het licht’.

Fluitkwartet KV 285 – W. Mozart

Mozarts fluitkwartetten ontstonden rond 1777 en hebben als belangrijkste gemeenschappelijke noemer ongecompliceerde schoonheid. De lichte toets overheerst, het discours is vlekkeloos.

Ode aan het Licht – J. Vanvinckenroye

Een gloednieuw werk gebaseerd op een gedicht van de componist zelf.

CORONAMAATREGELEN : We vragen geen CST. We zullen immers streven om maximum 50 mensen toe te laten, waardoor een CST niet nodig is.

Meer nog dan omwille van CST doen we dit om meer plaats te hebben in de kerk zodanig dat de mensen op voldoende afstand van elkaar kunnen zitten. We zullen ook zorg dragen voor verluchting.

Sluit Menu