De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

zomerconcert

Muziek groep MUZIEK+ en  Beaufour Saxophoon Quartet  geven een zomers concert.

Tijdstip: Zondag 11 juni om 15u. 
Locatie: GOC Gontrode.
Inkom: 15 € – Hiervoor krijg je 2 mooie concerten en koffie en gebak zijn gratis

Reserveren is niet nodig : je mag betalen aan de ingang

PROGRAMMA

De leden van MUZIEK+ brengen gekende melodieën op gitaar, accordeon, percussie, klarinet, zang zoals:

  • Over the rainbow
  • Apache van The Shadows
  • Amar Pelos Dois (winnaar Euro song Festival van enkele jaren geleden)
  • No surprises
  • Oblivion met accordeon solo
Muziek+
MUZIEK+ staat voor inclusie en samen musiceren.
Op zaterdagnamiddag komen we een klein groepje samen om gezellig muziek te maken. Twee maal per jaar brengen we een concert (kerstconcert en zomerconcert) o.a. tvv. het project MUZIEK+

In het voorprogramma brengt Beaufour Saxophone quartet een volledig klassiek programma :

  •  
Helianthus
Helianthus is een kamerkoor van een 8-tal vrienden, grotendeels uit het Gentse, die samen graag zingen en muziek maken.
De groep bestaat uit professionele muzikanten en amateurs die zich allemaal blijven bekwamen in het zingen en het musiceren. Zij delen deze passie graag met elkaar en af en toe ook voor een publiek.

20 jaar geleden ging Helianthus van start als kamerkoor onder leiding van Mark Joly. Met een beperkte bezetting werd aanvankelijk vooral a capella koormuziek gezongen met regelmatig aandacht voor weinig uitgevoerde werken van bv. Aaron Copland of Francis Poulenc.
Momenteel ligt de artistieke leiding in handen van Stefaan Van Tricht. Met de huidige bezetting wordt de koorzang soms aangevuld met strijkers, blokfluiten en klavier wanneer de zangers hun instrument ter hand nemen. Hiermee wordt een brede waaier van stijlen en genres gerepeteerd.
Het repertoire strekt zich uit van werken uit de renaissance tot hedendaagse close harmony. Zowel oude chansons en madrigalen als bewerkingen van popsongs komen aan bod naast kerst- en andere religieuze muziek.
Van bij de start van het koor vormen de bijeenkomsten niet alleen een moment om te proeven van een uitgebreid assortiment koormuziek, tijdens de pauzes wordt ook uitgebreid kennis gemaakt met het resultaat van culinaire experimenten of beproefde recepten van allerlei koekjes, gebak en andere lekkernijen. Het uitgangspunt is telkens het vinden van een compromis tussen een originele en haalbare keuze die beantwoordt aan de eigen smaak en voor boeiende discussies vatbaar is.

Sluit Menu