De stilte van de muziek - de kracht van het woord - de verwondering van het beeld

KUNST- EN CREAKAMP VOOR KINDEREN  – PASEN 2020 – INSCHRIJVEN VIA GEMEENTE MELLE : KLIK HIER

NATUURLEUK

Leeftijd 6 – 9 jr

Tijdens deze 4 dagen gebruiken we verschillende soorten kunsten om onze creativiteit en fantasie los te laten. Op vrijdag maken we als echte kunstenaars een tentoonstelling waarbij we onze resultaten voorstellen aan onze familie en vrienden.
Wat staat er ons allemaal te wachten
Boetseren : Kleileuk !
We laten ons inspireren door de natuur, denk maar aan een bloem, een dier, een boom, sierlijke vormen van vogels, golven van de zee, ruwe rotsen … teveel om op te noemen.
Tekenen/kleuren
Onze boetseerwerkjes komen terecht in een mooi landschap van duinen, velden, bomen, bloemen enz… dat we samen tekenen en kleuren op een grote rol papier.
Wondere wereld van de Kruiden
Iedereen kent wel het gebruik van geneeskrachtige kruiden in een kruidenthee, maar wisten jullie dat die kruiden ook in andere bereidingen worden gebruikt? We maken een aantal producten met kruiden zoals een shampoo, een verzorgende zalf, een lippenbalsem,… Al de producten die we maken zijn achteraf bruikbaar en nemen we na de tentoonstelling op vrijdag mee naar huis!
Uitstap naar de Alpaca hoeve
Alpaca’s zijn lieve, zachte gezelschapsdieren.
Tijdens onze avontuurlijke wandeling, samen met de Alpaca’s, komen we alles te weten over deze dieren. We bekijken ook de vele planten en kruiden.
Tijdens een ‘bushkraft’ workshops leren we de natuur beter kennen en hoe je kan overleven in de natuur. We leren o.a. vuur maken zonder lucifers of aansteker …
Samen musiceren en zingen
We leren enkele liedjes over de natuur en daarbij spelen we muziek met al dan niet zelfgemaakte muziekinstrumenten.
Knutselen
Vele materialen uit de natuur zijn pareltjes om mee te knutselen. Denk maar aan een krans van schelpen, het vlechten van touwen,  figuren maken uit vilt of karton. Ook kurk is een mooie en natuurlijk materiaal waar we veel mee kunnen aanvangen.
Slotdag : opbouwen van de tentoonstelling
We maken een mooie presentatie en samenvatting van de verschillende activiteiten die we deze week hadden. We tonen onze kunstwerkjes en onze kruidenbereidingen aan onze ouders en familieleden. We maken hierbij een echte tentoonstelling en we serveren een verfrissende kruidendrank om onze tententoonstelling te openen. Misschien maken we zelfs nog een muziekje. Applaus, dames en heren…

KONING ARTHUR

Leeftijd 10 – 12 jr.

Hallo jongens en meisjes.
Gaan jullie mee met ons in de tijd van prinsessen, jonkvrouwen, ridders en kruisvaarders.
Wie kent niet het verhaal van de heldhaftige Engelse Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel.
Gedurende deze 4 dagen beleven we spannende avonturen, we laten onze fantasie de vrije loop.
Tovenaar Merlijn in ieder van ons.
Tovenaar Merlijn zal niet ontbreken. Hij leert ons wat een mandala is, hoe we een touw kunnen vlechten die we nodig hebben voor ons decor, hoe we ons kasteel kunnen versieren met vilt.
Het knutselen gaat nu vanzelf. We maken onze zwaarden, onze schilden.
We beschilderen deze met de kleuren van ons wapenschild.
We maken onze gewaden en decors.
Tijdens het beeldhouwatelier maken we een prachtige steen, we graveren de historische symbolen van ons blazoen.
Overleven in de natuur
Tijdens onze uitstap naar de Alpacahoeve wanen we ons in het woud van Robin Hood. We maken ons vuur door middel van natuurelementen. In gezelschap van de alpaca’s trekken we door het bos op zoek naar geneeskrachtige kruiden.
Acteurs & muzikanten
Muzikanten onder jullie komen ook volop aan hun trekken. De nar dirigeert ons met zijn toeters en bellen. Onze acteurs improviseren samen een boeiende theatervoorstelling.
Muzikaal theater
Vrijdag is het dan aan ons om onze ouders, familie en vrienden te vergasten op een spanende voorstelling van de legende van excalibur.
Sluit Menu